Stalker

Thursday, April 21, 2011

Hari Esok Masih Ada!!

Salam...

Hehe lama Loki tak jenguk tapak binaan ni.. hehee.. rindu lak masa2 lama.. hermm.. now days.. not the same like the past..

Tetiba terdetik nak story kat sesapa yang melawat nie ttg diri Loki kini.. ala ada korang kesah?? haha..

Dah lama tak mencirit kan.. ehh mencoret la.. huhu... erm agak bersepah sesawang2 di balik tabir yang kelam tuh.. haha... Kalo sesapa perasan loki menghilangkan diri dari segenap sudut membawa diri... dat time loki menjunam ke bawah... sangat bawah.. sehingga tersungkur terseret ke kaki lima yang berlopak..(cewahh)...

Selepas berhenti kerja di salah sebuah Bank di malaysia ni.. Loki membawa diri mencari kerja ... alhamdulillah.. walaupun sangkut satu bulan menanam kobis... dapat gak loki keje di Subang sebagai kerani tadbir di salah sebuah kolej disitu.. Cabaran... cuba loki tempuhi... kerja yang agak sempoi tapi jauh dari rumah... tapi.. kehidupan itu tidak berkekalan sehingga bulan kedua.. loki mencari kerja baru... hasil mencari kerja even hujan jua ku redahi...

Ditawarkan kerja disalah sebuah sektor hiburan ... event management.. antara kerja yang memang fun tetapi tiada benefit yang diberikan.. gaji agak lumayan tapi diri terabai... huh... walaupun ianya mendatangkan kepopularitian pada loki.. tapi itu tidak menghalang loki mencari kerja yang perlu ada masa depan...

Akhirnya... Loki di sini... mendapat apa yang diinginkan.. untuk diri... untuk masa depan.. dan untuk semua.....

Loki kini di salah sebuah syarikat penerbangan yang terkemuka di Malaysia... Betul.. Ianya adalah AirAsia.. Di mana tag line nya adalah semua orang mampu terbang.. hehe

Alhamdulillah... Kerja memang kene pada jiwa.. penat ?? mana2 kerja penat.. benefit?? erm alhamdulillah semua ada.. Loki berharap ini adalah yang terbaik pernah loki kecapi... tidak mahu mengingat kisah silam.. lembaran baru loki coretkan...

Kisah-kisah hidup?? tersungkur bukan bermakna loki lumpuh... Masih mampu berdiri merubah nasib... Sedih... tak bermakna loki tidak dapat tersenyum di masa hadapan... kisah hidup ... terlalu panjang dan akan berterusan... siapa tahu apa akan terjadi esok,lusa, tulat??

Tawa riang.. tangis sedih... semua loki rasai... Insyallah loki menuju ke arah yang lebih elok...

Mengharap?? cuma mengharap hari esok masih ada...!!

Assalamualaikum..

1 comment:

cik juju said...

good luck

there is a journey writing for you.
keep it up

Hit Baby One More Time